Fundația Orange

Ecuații de forma ax+b=0 - Plan de lecție pentru joc digital Alte resurse

Digitaliada


Matematică
MATEMATICĂ, VII

Echipa Digitaliada vă propune un plan de lecție pentru clasa a VII-a pentru învățarea ecuațiilor de forma ax+b=0 prin jocul digital Agent X.Plan de lecție


Documente


Prin aplicarea acestui plan de lecție, elevii vor aprofunda noțiunea de ecuație și vor descoperi, cu ajutorul jocului Agent X, tipurile de ecuații. Elevii vor lucra individual și în echipe, împărtășind experiența lor întregii clase.

Se recomandă ca profesorul să fie familiarizat cu jocul Agent X și să pregătească înainte de a începe lecția, tabletele cu jocul Agent X și fișele de lucru pentru elevi. De asemenea, se adaptează cerințele la numărul de elevi existent. Mesele și scaunele vor fi așezate în formă de U.

Jocul este în limba engleză și este disponibil gratuit pentru tableta (Android) la adresa https://play.google.com/store/apps/details?id=com.overpass.agentx.

Jocul este oferit gratuit școlilor participante în cadrul proiectului – pilot Digitaliada ce se desfășoară la nivel național în anul școlar 2016 / 2017.


Digitaliada

București


0 comentarii

Trimite comentariu

Toate câmpurile cu steluță * sunt obligatorii.Anulează răspunsul

Avertisment: Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord cu Termenii și condițiile de utilizare a site-ului.