Fundația Orange

Media


Gheorghe Onul, primar Salva: Cu meseria de dascăl te naști, nu oricine poate să fie dascăl

Gheorghe Onul, primar Salva: Cu meseria de dascăl te naști, nu oricine poate să fie dascăl

FOTO: Gheorghe Onul, primarul comunei Salva, județul Bistrița-Năsăud, a susținut încă de la început proiectul Digitaliada


Aflat de aproape 21 de ani în fruntea primăriei Salva, Gheorghe Onul se mândrește cu rezultatele olimpicilor și cu profesorii excepționali care activează în comunitate, sprijinind încă de la început digitalizarea Școlii Gimnaziale Tiberiu Morariu.

Digitaliada: Ați susținut încă de la început implicarea școlii în proiectul Digitaliada?

Primar Gheorghe Onul: Da. Dacă vorbim de școli... prima dată am început cu reabilitarea Școlii Generale, cu Gradiniță și clasele I-IV. Am făcut un proiect After School, care s-a finalizat anul trecut iar acum am trecut la reabilitarea Școlii Generale cu clasele V-VIII. 

Am susținut întotdeauna Școala Generală Tiberiu Morariu și mi-am dorit mereu să fie în pas cu noutățile, mai ales că, fiind la 3 km distanță de un oraș, am vrut ca diferența dintre școala de comună și cea de oraș să fie aproape egală, dacă nu chiar să încercăm să îi întrecem.

Am fost pentru [digitalizare] încă de la început, însă eram curios cum se vor adapta copiii. Am înțeles [de la profesori] că au prins foarte repede. Nu cred că au durat nici două săptămâni și deja știau multe din punct de vedere digital.

 

Digitaliada:  Aveți în zonă și în școală copii cu rezultate exceționale. Cum vă explicați acest lucru?

Primar Gheorghe Onul: Nu vreau să mă laud, dar avem cadre didactice bune, pregătite profesional, care pun suflet în ceea ce fac. Cu meseria de dascăl trebuie să te naști, nu oricine poate să fie dascăl, nu oricine poate să-i facă pe copii să înțeleagă. 

Digitaliada: Cum au primit părinții proiectul?

Primar Gheorghe Onul: Nu am avut contact cu părinții însă, din relatările cadrelor didactice, cred că și ei au fost receptivi la introducerea educației digitale. O sprijină.

Împreună, alături de ceilalți membri ai comunității, căutăm să le creăm copiilor condiții cât mai confortabile ca să învețe, să nu ducă lipsă de mobilier sau orice altceva. Orice neajuns ne este comunicat de către directorul școlii și suntem întotdeauna de acord să îi ajutăm. Chiar le solicităm să vină cu cât mai multe propuneri.

***

Școala Gimnazială Tiberiu Morariu din comuna Salva, județul Bistrița-Năsăud, este una din cele 10 școli parte din proiectul-pilot Digitaliada.