Fundația Orange

Graficul functiei de tipul f(x)=ax+b - Plan de lecție pentru joc digital Alte resurse

Digitaliada


Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Echipa Digitaliada vă propune un plan de lecție pentru clasa a VIII-a pentru învățarea graficului functiei de tipul f(x)=ax+b prin jocul digital Geometry Pad+.Proiecte didactice


Documente


Prin aplicarea acestui plan de lecție, elevii își vor consolida noțiunile despre reprezentarea geometrică a graficului unei funcții liniare, definită pe mulțimi finite și pe R. Vor învăța să analizeze grafice, să rezolve probleme de calculare a distanțelor, ariilor, folosindu-se de graficul funcției liniare. Elevii vor lucra individual și în perechi.

Se recomandă ca profesorul să fie familiarizat cu jocul Geometry Pad+, să pregătescă înainte de a începe lecția tabletele cu jocul Geometry Pad+, foile de flipchard cu exemple și fișele de lucru pentru elevi. Mobilierul va fi așezat în formă de careu deschis.

Jocul este în limba engleză și este disponibil pentru tableta (Android) contra-cost la adresa https://play.google.com/store/apps/details?id=air.com.zsonmobiledev.GeometryPadSchool.

Jocul este oferit gratuit școlilor participante în cadrul proiectului – pilot Digitaliada ce se desfășoară la nivel național în anul școlar 2016 / 2017.


Digitaliada

București


0 comentarii

Trimite comentariu

Toate câmpurile cu steluță * sunt obligatorii.Anulează răspunsul

Avertisment: Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord cu Termenii și condițiile de utilizare a site-ului.