Fundația Orange

Media


În vizită la Școala Gimnazială Corbii Mari – școala care face totul în beneficiul elevului

În vizită la Școala Gimnazială Corbii Mari – școala care face totul în beneficiul elevului

FOTO: Proiectul Digitaliada la Școala Gimnazială Corbii Mari


Am ajuns la Corbii Mari într-o dimineață ploioasă de noiembrie, iar primul lucru care m-a uimit când am intrat în școală a fost căldura și liniștea unei adevărate instituții dedicate copiilor.

M-a atras irezistibil ușa deschisă a unei clase de unde se auzeau râsete și glasuri subțiri de copii. Elevii, în clasa întâi, nu stăteau drepți, cu mânuțele așezate regulamentar la spate, ci erau așezați pe scăunele colorate, în grupuri de câte 5, veseli și curioși, în vreme ce „doamna” îi provoca la învățarea prin joc. Așa ne-au găsit doamnele Mădălina Pătrașcu și Aura Bârdeș, directoarele Școlii Gimnaziale Corbii Mari.

Prin proiectul Digitaliada al Fudației Orange, am descoperit o nouă școală cu oameni cărora le pasă de viitorul copiilor pe care îi educă. Prin implicarea cadrelor didactice, la Școala Corbii Mari, județul Dâmbovița, elevii învață și sunt implicați în proiecte diferite pentru a face față, ulterior, marilor provocări ale vieții.

„Plecăm de la ideea că trebuie să pregătim elevi care să facă față oricăror situații, să dea la o facultate, să își schimbe job-ul, să se perfecționeze fără încetare pentru că trăim într-o lume care se dezvoltă permanent”. Cu o asemenea gândire și cu o putere care mută munții, profa de mate și TIC, Aura Bârdeș a cucerit inimile copiilor și ale colegilor profesori. Orele ei sunt vesele și molipsitoare, elevii zâmbesc și interacționează, iar colegii profesori sunt dornici să experimenteze și ei educația cu ajutorul jocului și al tehnologiei.

Digitaliada în Școala cu clasele I - VIII Corbii Mari

„Să știți că noi, la Corbii Mari, am demonstrat că există o prietenie strânsă între matematică și tehnologie”. Nu este afirmația unui elev premiant sau a unui profesor din noua generație. Sunt vorbele unui dascăl, Luminița Preoteasa, cu aproape 30 de ani de experiență la clasă care a acceptat să redevină învățăcel pentru a deprinde tainele tehnologiei, pe care, ulterior, să le transmită elevilor la clasă.

”Astăzi, la Corbii Mari, educația se face integrat. Matematica și informatica se predau și cu ajutorul tabletei, la științe folosim retro-proiectorul, iar interdisciplinaritatea este o altă metodă de predare folosită cu succes de corpul profesoral de la Școala Gimnazială Corbii Mari. Suntem cu toții convinși că doar adaptându-ne la nou vom putea să îi pregătim pe elevii noștri pentru viață”, afirmă cu mândrie doamna Mădălina Pătrașcu, directorul școlii.

Click aici pentru detalii și testimoniale: Digitaliada@Școala Gimnazială Corbii Mari