Fundația Orange

Înmulțirea numerelor naturale - Plan de lecție pentru joc digital Alte resurse

Digitaliada


Matematică
MATEMATICĂ, V

Echipa Digitaliada vă propune un plan de lecție pentru clasa a V-a pentru învățarea înmulțirii numerelor naturale prin jocul digital King of Math.Plan de lecție


Documente


Prin acest plan de lecție, elevii de clasa a V-a vor exersa înmulțirea numerelor naturale și proprietățile înmulțirii. Ora va debuta cu un joc de cuvinte prin care elevii își reamintesc elementele înmulțirii: factori, produs, semnul ori și proprietățile înmulțirii. Activitatea este urmată de o discuție pe marginea celor descoperite. Apoi, prin intermediul jocului Rițipiți se repetă tabla înmulțirii. Urmează câteva exemple practice în care se utilizează înmulțirea numerelor naturale.

Fixarea cunoștințelor se va face utilizând jocul de pe tabletă King of Math, cu ajutorul căruia vor exersa progresiv înmulțirea numerelor naturale și proprietățile ei.

Se recomandă ca profesorul să fie familiarizat cu jocul King of Math și să pregătescă înainte de a începe lecția materialele necesare. Mesele și scaunele vor fi așezate în perechi.

Jocul este în limba engleză și este disponibil pentru tableta (Android) contra-cost la adresa https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oddrobo.kom.

Jocul este oferit gratuit școlilor participante în cadrul proiectului – pilot Digitaliada ce se desfășoară la nivel național în anul școlar 2016 / 2017.


Digitaliada

București


0 comentarii

Trimite comentariu

Toate câmpurile cu steluță * sunt obligatorii.Anulează răspunsul

Avertisment: Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord cu Termenii și condițiile de utilizare a site-ului.