Fundația Orange

Jurnal de activitate pentru elevi - Competențe digitale pentru tabletă Alte resurse

Digitaliada


Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI, VII, VIII

Echipa Digitaliada vă propune un jurnal de activitate dedicat elevilor de gimnaziu în vederea îmbunătățirii competențelor digitale pentru tabletă.Proiect didactic


Documente


Jurnal de activitate dezvoltat de profesor Mariana I. Dindelegan, Asociația Cartea Daliei, revizuit de Maria V. Rus, profesor Digitaliada, Florentina Ungureanu, profesor Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț și Cristina Constanța Sichim, profesor Colegiu Național „Ferdinand I” Bacău, sub o licență Creative Commons.
Licența: Attribution-ShareAlike 4.0 International (http://bit.ly/1upaQv7) (CC BY-SA 4.0).
Pus la dispoziție în cadrul programului-pilot Digitaliada.

Jurnalul de activitate „Competențe digitale pentru tabletă” reprezintă un instrument util elevilor de gimnaziu precum și tuturor copiilor interesați să învețe utilizarea dispozitivelor digitale.

Jurnalul este destinat formării unor deprinderi și capacități de utilizare a tabletei, scopul său principal constând în familiarizarea și creșterea fluenței în tehnologia informaței și în gândirea algoritmică a elevilor. Activitățile propuse copiilor au fost proiectate respectând structura ghidului Creativ Computing, elaborat de membrii echipei de cercetare ScratchEd la Harvard Graduate School of Education.


Digitaliada

București


0 comentarii

Trimite comentariu

Toate câmpurile cu steluță * sunt obligatorii.Anulează răspunsul

Avertisment: Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord cu Termenii și condițiile de utilizare a site-ului.