Fundația Orange

Comunicate de presă


Lecție interdisciplinară cu suport digital într-o școală de la sat din județul Mureș

Lecție interdisciplinară cu suport digital într-o școală de la sat din județul Mureș

Școala din Sâncraiu de Mureș a organizat o oră demonstrativă de matematică la care au participat, ca invitați, 15 profesori de matematică din județ, precum și inspectorul pentru matematică-informatică din județ, doamna Mihaela Cojocnean.

Profesorul de matematică Szász Szilárd a susținut o lecție demonstrativă de matematică pe tabletă la clasa a V-a. Ora s-a desfășurat în laboratorul Digitaliada. Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș este singura școală din județ în care copiii învață la matematică și TIC folosind tehnologia digitală furnizată prin proiectul Digitaliada al Fundației Orange. Școala a fost dotată cu un laborator digital cu 30 de tablete, laptop și videoproiector. Pe tablete este instalat un set de aplicații și jocuri ce sunt folosite la orele de Matematicăși Informatică, în completarea metodelor tradiționale de predare.

Elevii și profesorii invitați la lecția demonstrativă din laboratorul Digitalida au rezolvat exerciții și probleme folosind aplicațiile digitale instalate pe fiecare tabletă. Profesorii evaluatori s-au prins în jocul digital și au acceptat să participe la un test digital de matematică, folosind aplicația „Kahoot”, un chestionar online realizat de directorul Școlii Gimnaziale Sâncraiu de Mureș, domnul Alin Danciu.

„Mă bucur că suntem într-o școală din mediul rural în care evoluția tehnicii a ajuns la elevi. Și eu am urmat tot o școală de la sat și să știți că întotdeauna la țară s-a făcut carte. Am asistat la o lecție modernă, ținută de un profesor de matematică într-o școală de la sat. Noutatea constă în abordarea acestei ore deschise, Școala Sâncraiu de Mureș fiind singura școală din județ în care se implementează proiectul Digitaliada. Elevii fac acum matematică și TIC cu ajutorul tehnologiei, iar aportul de cunoștințe este considerabil.  Introducerea educației digitale este un pas care trebuia făcut de ceva vreme și pe care îl așteptăm demult”, a declarat doamna Mihaela Cojocnean, inspector școlar de specialitate, județul Mureș.

 „Am asistat la o lecție inter-disciplinară, o proiecție a matematicii aplicată în informatică. Mi-a plăcut modul în care reacționează elevii la modul de predare digital, mi-a plăcut foarte mult modul de testare a cunoștințelor. Evident, ora a îmbinat predarea tradițională cu cea modernă și sunt convins că elevii au rămas cu mai multe cunoștințe după această oră”, spune domnul profesor de matematică Artur Korosi de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Târgu Mureș.

Digitaliada promovează educația digitală și încurajează utilizarea la clasă a metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educativ, pentru a crește performanțele școlare ale elevilor. Prin proiect, 30 de școli de la sate din întreaga țară au primit echipamente și conținut digital educativ. 82 de profesori din  cele 30 de școli au participat la sesiuni de formare și au acces la aplicațiile educative instalate pe tablete și la 124 de proiecte didactice adaptate. 3.400 de elevi din mediul rural au acces permanent la laboratoarele dotate cu 826 tablete, 31 de laptopuri, 28 de videoproiectoare și ecrane de proiecție. 

Programul include platforma cu materiale educaționale www.digitaliada.ro

Ediția 2017- 2018 se derulează cu sprijinul Asociației Actori Europeni.

Programul Digitaliada se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale. 

Despre Fundația Orange

Fundația Orange este o organizație non-profit care se implică în viața comunității prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. În cei 5 ani de activitate, Fundația Orange a investit peste 3,5 milioane de euro in proiecte de educație digitală pentru persoane defavorizate și în proiecte de sănătate, educație, cultură în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau de auz, în scopul integrării lor sociale. Pentru mai multe informații vă rugăm vizitați www.fundatiaorange.ro și www.digitaliada.ro.