Fundația Orange

Manualul profesorului - Competențe digitale pentru tabletă Alte resurse

Digitaliada


Informatică şi TIC, V, VI, VII, VIII

Echipa Digitaliada vă propune un manual dedicat profesorilor claselor de gimnaziu pentru îmbunătățirea competențelor digitale pentru tabletă.Plan de lecție


Documente


Manualul ”Competențe digitale pentru tabletă” este deosebit de util atât profesorilor și elevilor de gimnaziu, în cadrul orelor de informatică, în procesul de predare-învățare-evaluare a disciplinei Tehnologia Informației și a Comunicațiilor, cât și tuturor copiilor interesați să învețe utilizarea dispozitivelor digitale.

Manualul este destinat formării unor deprinderi și capacități de utilizare a tabletei. El reprezintă o colecție de idei, strategii și activități pentru o experiență introductivă în competențele digitale pentru tabletă. Activitățile sunt concepute pentru a sprijini familiarizarea și creșterea fluenței în tehnologia informaței și în gândirea algoritmică. Aceste activități au fost proiectate respectând structura propusă în ghidul Creativ Computing, elaborat de membrii echipei de cercetare ScratchEd la Harvard Graduate School of Education.

Pe parcursul materialului, abordarea în evaluare este orientată spre proces, cu accent pe crearea de oportunități ca elevii să vorbească atât despre creațiile lor și ale altora, cât și despre practicile creative. În cadrul manualului, sunt sugerate diferite strategii pentru evaluare, cum ar fi: încurajarea conversațiilor cu și în rândul elevilor cu privire la proiectele lor, înregistrate prin mijloace audio, video sau text, examinarea portofoliilor de proiecte, completarea jurnalelor de activitate etc.

Imaginile care însoțesc fișele de lucru sunt preluate de pe tablete Android, pentru că manualul a fost conceput cu scopul de a-i sprijini pe profesori și elevi în activitățile din cadrul proiectului pilot Digitaliada.


Digitaliada

București


2 comentarii

avatar

Manual

de Aurel Pasare | 11.10.2016 16:47

Buna ziua,
as vrea sa stiu daca manualul se gaseste si in format tiparit pentru a fi cumparat?
Multumesc si sa aveti spor !
Aurel Pasare
Teleorman

Răspunde
avatar

Manualul profesorului

de Echipa Digitaliada | 23.02.2017 16:08

Buna ziua,
Manualul în format electronic este pus la dispoziția oricui dorește să-l utilizeze, să-l descărce și chiar să-l tipărească. Echipa Digitaliada nu-l distribuie în format tipărit.
Vă mulțumim,
Echipa Digitaliada

Răspunde

Trimite comentariu

Toate câmpurile cu steluță * sunt obligatorii.Anulează răspunsul

Avertisment: Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord cu Termenii și condițiile de utilizare a site-ului.