Fundația Orange

Comunicate de presă


Materiale digitale educaționale premiate la #Digitaliada

Materiale digitale educaționale premiate la #Digitaliada

București, 12 iunie 2017. Au fost desemnați câștigătorii #Digitaliada, concurs de materiale digitale educaționale care încurajează crearea de conținut original și open source care poate fi utilizat în procesul de învățare.

Concursul are loc anual și se adresează în principal cadrelor didactice din orice școală din România, dar și tuturor persoanelor de peste 18 ani interesate să creeze și să distribuie publicului larg materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare din ciclul gimnazial.

Juriul care a ales câștigătorii a fost format din: Prof. dr. univ. Radu Gologan, Președinte al Societății Române de Matematică și coordonator al Lotului olimpic de matematică (Președintele juriului); Prof. dr. univ. Dragoș Ciuparu, profesor universitar la Facultatea de Tehnologia Petrolului și Petrochimie din cadrul Universității Petrol – Gaze din Ploiești; Dr. Ciprian Fartușnic, director general, Institutul de Științe ale Educației; Stelian Muscalu, redactor prezentator al emisiunii Business Club, Digi 24; Amalia Fodor, director executiv Fundația Orange.

Premiul I (laptop și cameră foto) a fost câștigat de Rareș Tohănean, cu materialul „Lecții video introductive în matematica de clasa a V-a”. Premiul II (laptop) a revenit Didinei Botgros, profesor la Școala Gimnazială Sf. Varvara, din Aninoasa, jud. Hunedoara, pentru materialul „Universul” - Geografie. Premiul al III-lea (cameră foto) a fost acordat lui Constantin Ferșeta pentru aplicația „Kidibot”, un material multidisciplinar care îmbină Limba Română și T.I.C.

Au mai primit mențiuni (tabletă): Sorin Borodi, profesor la Liceul Teoretic Dej, jud. Cluj, pentru materialul „Teorema fundamentală a asemănării”; Tiberiu Lukacs, profesor la Școala Gimnazială Sf. Varvara din Aninoasa, jud. Hunedoara, pentru „Teorema celor 3 perpendiculare”; Gabriela-Violeta Tănăsescu, profesor la Liceul Teoretic din Constanța, pentru „3, 2, 1…Start către planeta Marte! V 2.0”; Elena Buric, profesor la Colegiul Dobrogean din Tulcea, cu „Verbul AVOIR la prezent indicativ. Conținut online interactiv”; Ovidiu Huțuleac, Profesor la Școala Gimnazială Stroiești din jud. Suceava, pentru materialul „Noțiuni de trigonometrie”; Daniela Corina Grigore, profesor la Școala Gimnazială nr. 39 din Constanța, pentru seria de materiale pentru matematică clasa a V-a „Fracții, semestrul II”. 

Competiția s-a desfășurat pe platforma online www.digitaliada.ro în perioada noiembrie 2016 - aprilie 2017. Înconcurs au fost  înregistrate 134 materiale educaționale, din care 114 au fost validate științific.

„Am fost plăcut surprins să constat că, în ciuda condiției destul de ingrate a dascălilor din ziua de azi, există o mare dorință a celor mai mulți de a se perfecționa și, mai ales, de a aduce mijloacele IT în procesul de predare-învățare. Aceasta uniune va fi sigur viitorul școlii.”, a declarat Prof. dr. univ. Radu Gologan, Președintele juriului. 

 

Premiile #DIGITALIADA, ediția 2016-2017


***

Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare a elevilor.

În cadrul programului, s-a dezvoltat platforma www.digitaliada.ro - un hub online de conținut educațional liber ce poate fi folosit de elevi sau profesori din toată țara. Platforma găzduiește anual concursul de materiale digitale #Digitaliada, care încurajează crearea de conținut original și open source ce poate fi utilizat în procesul de învățare.

Prin proiect sunt susținute școligimnaziale din mediul rural înprocesul de predare-învățarea matematicii și TIC-ului la clasele V-VIII prin metode digitale interactive. 10 școli au participat în anul școlar 2016-2017 iar începând din toamnă alte 20 de școli vor intra în proiect. Școlile sunt alese prin concurs deschis ce are loc anual.

Digitaliada se desfășoară cu sprijinul Ministerului Educației Naționale. 

 

Despre Fundația Orange

Fundația Orange este o organizație non-profit care se implică în viața comunității prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. Fundația Orange dezvoltă proiecte de educație digitală pentru copii din zone defavorizate și proiecte de sănătate, educație, cultură în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau de auz, în scopul integrării lor sociale. Pentru mai multe informațiivă rugăm vizitați www.fundatiaorange.ro.

2 comentarii

avatar

Cam cele mai slabe materiale

de Alina P. | 12.06.2017 18:49

Tradiția a rămas aceeași - materialele nu sunt altceva decât prezentări ppt sau prezi și clip-uri de pe youtube!
Total dezamăgită!

avatar

Serios?

de eu | 13.06.2017 21:36

Eventual a evaluat și un profesor de geografie materialul de la premiul II? Pluto nu mai este considerată planetă de mulți ani!