Fundația Orange

(Premiu, locul I) Lecții video introductive în matematica de clasa a V-a Concurs

Rares Tohanean


Matematică, V

Lecții video de 10 minute în care se expune conținutul lecției în mod grafic, cu exemple din natură și explicarea rolului acelei lecții. Se folosesc tehnici video speciale pentru a atrage atenția și pentru a menține copilul cuplat la materialul expus.
Filmele se pot folosi în clasă pentru introducere în subiect și captarea atenției.
În plus, explicațiile din filme sunt diferite de cele din manual sau de cele folosite în mod curent de profesori. Datorită acestui fapt, copilul are contact cu mai multe tipuri de expunere și își ia exact ce are nevoie de la fiecare.
În plus, ritmul de expunere rapid este benefic pentru atenție, contrar opiniilor unor cadre didactice. Elevul înțelege mai mult dacă ritmul de expunere este mai rapid pentru că s-a obișnuit cu acest ritm de la jocuri video și filme. Un ritm mai lent, atrage după sine plictiseala și pierderea focusului. Așadar pentru a crește șansele ca elevul să înțeleagă avem nevoie să mărim viteza de expunere și să expunem subiectul de mai multe ori în moduri diferite.Conținut digital de tip video demonstrativ sau tutorial


Galerie video


Lecțiile video din lista atașată
https://www.youtube.com/playlist?list=PLaeu5NVIafc_ocVvcffzSwpFPU9QKH2vI

se pot folosi atât în sala de clasă pentru introducere în subiect și captarea atenției cât și acasă pentru refacerea contextului înainte de pregătirea temei. De asemenea, este util elevului în momentul în care se face recapitulare. Este foarte greu pentru un elev din ziua de azi să recapituleze din carte. Copiii sunt obișnuiți să primească informația în ritm alert, în cantitate mare și în format multimedia. Modul de achiziție a informației din carte a devenit anacronic (din păcate?) și puțin eficient pentru ei. Este o uriașă diferență de stimlare cognitivă între manual și youtube sau videogames. Creierul preferă color în loc de alb/negru, film în loc de imagine, imagine în loc de text și explicație în loc de studiu individual.


Rares Tohanean

Romania, Bucuresti, București


0 comentarii

Trimite comentariu

Toate câmpurile cu steluță * sunt obligatorii.Anulează răspunsul

Avertisment: Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord cu Termenii și condițiile de utilizare a site-ului.