Fundația Orange

Media


Profesor Floare Moldovan, școala Salva: Fac cu plăcere ceea ce fac și îmi place să lucrez cu tableta

Profesor Floare Moldovan, școala Salva: Fac cu plăcere ceea ce fac și îmi place să lucrez cu tableta

FOTO: Profesoara de matematică și TIC, Floare Moldovan, de la Școala Gimnazială Salva apreciază implicarea și interesul crescut al elevilor mai slabi la învățătură pentru orele de matematică și TIC, odată cu introducerea tabletelor Digitaliada în școală.


Proiectul Digitaliada a adus multe plusuri Școlii Gimnaziale Tiberiu Morariu din comuna Salva unde, spune profesoara Floare Moldovan, „copiii vin cu drag la orele de matematică și TIC”.

Pentru Floare Moldovan aplicațiile de pe tabletele primite prin proiectul Digitaliada îi permit să implice activ, în timpul orelor, chiar și elevii mai slabi la învățătură și timorați, care sunt acum la fel de interesați de materie, ca și ceilalți. Profesoara de matematică și TIC de la Salva, apreciază aprofundarea mult mai rapidă a materiei și însușirea cunoștințelor, cu ajutorul tehnologiei moderne. 

 

Digitaliada: Aveți în școală rezultate extraordinare la olimpiade. Care sunt cele mai importante realizări de anul acesta?

Prof. Floare Moldovan: Suntem o școală mică, avem 79 de copii la gimnaziu și totuși, în ciuda faptului că suntem puțini, avem rezultate foarte frumoase. Anul acesta, până în prezent, avem șapte copiii olimpici la nivel județean, la limba română și la matematică. Este o tradiție la noi să avem olimpici încă din ciclul primar. 

Digitaliada: Ce reprezintă Digitaliada pentru Școala Gimnazială Salva?

Prof. Floare Moldovan: Acest proiect a adus multe plusuri la noi în școală. Se aprofundează mai ușor materia, mai ales pentru foarte mulți copiii de nivel mediu și cei mai slabi, care erau aproape irecuperabili.

(...) Bineînțeles că sunt motivați și cei buni să învețe, că pot să folosească aplicațiile pe o scară mai ridicată, pot să dea frâu liber creativității, să facă proiecte în Scratch. Sunt foarte încântați de orele de matematică și TIC, ceea ce nu prea se poate spune în general. Avem rezultate frumoase la toate orele, și la cele tradiționale, dar suntem încântați de cele la care folosim tableta.

 

Digitaliada: Ce le-ați recomanda colegilor din alte școli pentru a-i putea face pe copii să meargă mai mult către olimpiadă?

Prof. Floare Moldovan: (...) O să aibă o satisfacție nemaipomenită după ce prind gustul rezultatelor de la olimpiadă, și profesorii, și copiii. O să fie foarte mulțumiți pe plan profesional că și-au făcut datoria, să nu le fie frică de nou.

Recunosc că a fost foarte mult de muncă cu tabletele, dar a fost și o satisfacție mare. A fost bine, am avut și ajutorul copiilor care sunt mai îndrăzneți, mai curajoși, sunt chiar foarte încântată (...)

Fac cu plăcere ceea ce fac și îmi place să lucrez cu tableta. Am reușit să îmi împart timpul să lucrez și pentru olimpiadă, și cu clasa, să-i ajut și pe cei mai slăbuți. Nu puteam să fac asta prin metoda tradițională, era un pic mai greu, dar, cu ajutorul tabletelor, i-am atras în joc.

Digitaliada: În următorul an, veți continua predarea digitală?

Prof. Floare Moldovan: Am pus mult suflet, și eu, și colegii, și copiii, și chiar dacă se va încheia [proiectul], noi vom continua să folosim în mod sigur educația digitală la clasă. 

Digitaliada: Ce ne puteți spune despre părinți?

Prof. Floare Moldovan: Pentru părinți, a fost ceva benefic. Copilul nu mai stă pe Facebook, nu se mai joacă, își descarcă acasă aplicațiile de la școală și continuă și acasă să lucreze, face ceva util și ceva plăcut în același timp.

Le recomand părinților să fie deschiși la nou, să continue ceea ce am început noi. E prea frumos și prea util ca să nu continue.

Mulțumesc echipei Digitaliada și tuturor celor care ne-au ajutat!

***

Școala Gimnazială Tiberiu Morariu din comuna Salva, județul Bistrița-Năsăud, este una din cele 10 școli parte din proiectul-pilot Digitaliada.