Fundația Orange

Teorema fundamentală a asemănării Alte resurse

Digitaliada


Matematică
MATEMATICĂ, VII

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru clasa a VII-a, privind însușirea teoremei fundamentale a asemămării.Proiect didactic


Documente


Proiect didactic realizat de Simona Roșu, profesor Digitaliada, revizuit de Ioan Popa, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție, elevii de clasa a VII-a vor învăța cum să aplice teorema fundamentală a asemănării, folosind aplicația GeoGebra MathCalculators.

La începutul orei de matematică profesorul va distribui elevilor săi o fișă de lucru în care sunt puse în evidență noțiuni legate de triunghiurile asemenea. După veficarea cunoștințelor, profesorul trece la partea a doua a lecției, vorbindu-le elevilor săi despre teorema fundamentală a asemănării.


Alte informații

Clasa a VII-a - Însușirea teoremei fundamentale a asemănării, utilizând aplicația GeoGebra Math Calculators.


Digitaliada, profesor de Matematică

București


0 comentarii

Trimite comentariu

Toate câmpurile cu steluță * sunt obligatorii.Anulează răspunsul

Avertisment: Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord cu Termenii și condițiile de utilizare a site-ului.