Fundația Orange

Materiale în concurs


Ediția a doua #Digitaliada – un concurs național de materiale educaționale în format digital pentru clasele V-VIII, se va desfășura în perioada 22 ianuarie – 15 martie 2018. Concursul se adresează profesorilor din orice școală din România, dar și oricărei alte persoane peste 18 ani interesate să creeze și să distribuie publicului larg materiale didactice originale în format digital, ce pot fi folosite în procesul de predare a oricărei discipline școlare de la clasele V-VIII.

Concursul are trei categorii: Aplicații, Video/Tutoriale și Proiecte didactice. Regulamentul concursului poate fi consultat aici.

 COPILĂRIA ESTE PARADISUL

Interdisciplinar
ROMÂNĂ, INFORMATICĂ ȘI TIC, ALTĂ DISCIPLINĂ, V, VI, VII, VIII

Lecția își propune ca elevii să se bucure de cele două caracteristici fundamentale ale copilăriei universale – lipsa de griji și jocul continuu, astfel încât aceștia își păstreze candoarea propriei vârste. Un alt obiectiv este de a sensibiliza sufletul elevilor prin cunoașterea diferitelor modalități de transmitere a unor mesaje prin forme (sculptură), culori (pictură), prin linii, priviri, etc. Aplicația se bazează pe noua tehnologie Office Mix și se află pe Internet la adresa - https://mix.office.com/watch/xf0v43z0bwb6 Utilizarea ei conduce la o lecție creativă, interactivă, dinamică.

Mai mult
Tănăsescu Gabriela-Violeta
Școala Liceul Teoretic

ROLUL NOILOR TEHNOLOGII ÎN STIMULAREA CREATIVITĂȚII ELEVILOR ÎNTRE IMAGINEA PICTURALĂ DE ȘEVALET ȘI IMAGINEA PICTURALĂ DIGITALĂ

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI, VII

Prezenta lucrare ,,Rolul noilor tehnologii în stimularea creativității elevilor între imaginea picturală de șevalet și imaginea picturală digitală” dorește a fi o contribuție la mai buna cunoaștere și înțelegerii a imaginii vizuale cât și a culorilor, își propune să realizeze un studiu aplicat artelor vizuale, prin comparația celor două imagini picturale, cea de șevalet și cea digitală, pentru a putea realiza anumite relații, rapoarte și suprapuneri ale acestora.
Activitatea didactică la clasă, mi-a permis să pun în practică o serie de mijloace și procedee de utilizare a noilor tehnici ce pot îmbogăți calitatea și expresivitatea lucrărilor copiilor și a cunoștințelor lor despre artă plastică.

Mai mult
alinarti@yahoo.com
Școala Gimnaziala nr 11 -13, Botoșani

Lecții matematică clasa a V-a sem. I

Matematică
MATEMATICĂ, V

Lecții video

Mai mult
Sorin Borodi
Școala Liceul Teoretic , Cluj

Vânătoare de comori. Pronumele complement

Limbi străine
LIMBI STRĂINE, VII, VIII

Jocul constituie un puternic suport motivațional în procesul de învățare, mai ales dacă e vorba de gramatică, iar activitățile ludice de tipul ”Vânătorii de comori” conferă un plus de atractivitate pentru elevi.
Acest joc îi provoacă să își verifice cunoștințele referitoare la pronumele complement direct și indirect înainte de a ajunge la comoară
Activitate ideală pentru fixare și evaluare

Mai mult
Elena Buric
Școala Colegiul Dobrogean , Tulcea

"La routine de Monique" Prezentare audio a activităților cotidiene

Limbi străine
LIMBI STRĂINE, VI

Aplicația "La routine de Monique" propune un model de exprimare în limba franceză a activităților cotidiene.
Poate fi folosită la clasă ca activitate de înțelegere, de fixare a prezentului indicativ, a grupului nominal, a adjectivului posesiv, a adjectivului calificativ, a exprimării orei, etc,
Asocierea frazei scrise cu înregistrarea audio facilitează studiul individual al elevului.

Mai mult
Elena Buric
Școala Colegiul Dobrogean , Tulcea

"Elise et sa routine quotidienne" Un model video de prezentare a activităților cotidiene

Limbi străine
LIMBI STRĂINE, VI

Acest video propune elevilor un model simplu de exprimare scrisă/orală a activităților cotidiene și reprezintă un suport pentru recapitularea prezentului indicativ (diateza activă și reflexivă), ca și pentru exprimarea orei în limba franceză.

Mai mult
Elena Buric
Școala Colegiul Dobrogean , Tulcea

Dicționar interactiv de geometrie

Matematică
MATEMATICĂ, VI, VII

Noțiuni de geometrie plană

Mai mult
Sorin Borodi
Școala Liceul Teoretic , Cluj

(Mențiune) Noțiuni de trigonometrie

Matematică
MATEMATICĂ, VI

Aplicație utilizată la predarea noțiunilor de trigonometrie din clasa a VII a. Aplicația se descarcă de pe site-ul https://sites.google.com/site/informathgim/home, secțiunea "Geometrie" , pagina "Lecție trigonometrie" sau puteți folosi link-ul https://drive.google.com/file/d/0Bx2y0mOT9TZ3bE85amlCMkJ5MWM/view. După descărcare se dezarhivează și se utilizează după cum este exemplificat în clipul de mai jos.

Mai mult
Huțuleac Ovidiu
Școala Gimnazială Stroiești, Suceava

"Vocabulaire animé de la maison. Imagier" Locuința. Vocabular interactiv

Limbi străine
LIMBI STRĂINE, VI

Prezentarea interactivă "Vocabulaire animé de la maison" oferă profesorilor de limba franceză un suport dinamic pentru predarea lexicului locuinței sau pentru activități de fixare a acestor elemente de vocabular. Asocierea rapidă imagine-cuvânt facilitează învățarea rapidă a lexicului.
La clasă, într-un cabinet multimedia, profesorul poate solicita elevilor să lucreze pe grupe (fiecare pagină reprezentând un grup)
Această aplicație este ușor de folosit și pentru elevi, ca activitate independentă

Mai mult
Elena Buric
Școala Colegiul Dobrogean , Tulcea

Sway- aplicația cu care să partajați conținut interactiv

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, ISTORIE, INFORMATICĂ ȘI TIC, LIMBI STRĂINE, ALTĂ DISCIPLINĂ, V, VI, VII, VIII

Sway este o aplicație nouă de la Microsoft Office cu care să creați și să partajați rapoarte interactive, proiecte educationale, prezentări, buletine informative, rapoarte și multe altele

Mai mult
Duma Cornel-Lucian
Școala Scoala Gimnaziala Speciala Caransebes , Caraș-Severin

Teorema lui Pitagora - exersare

Matematică
MATEMATICĂ, VII

Interactiv, învățare și exersare

Mai mult
Sorin Borodi
Școala Liceul Teoretic , Cluj

Altă întrebare

Interdisciplinar
ROMÂNĂ, MATEMATICĂ, ISTORIE, GEOGRAFIE, FIZICĂ, CHIMIE, INFORMATICĂ ȘI TIC, BIOLOGIE, LIMBI STRĂINE, V, VI, VII, VIII

Altaintrebare.org este o aplicație gratuită în curs de dezvoltare, disponibilă atât pe web cât și pe mobil, ce își propune să devină o soluție educațională digitală completă, care să acopere toate disciplinele de învățământ și toți anii de studiu ai elevilor (I - XII). O revoluție în modul de a învăța, dar și o metodă didactică alternativă folosită de profesori la clasă.

Altaintrebare.org oferă într-un mod ușor accesibil, structurat pe ani de studiu, materii, capitole și lecții, toate uneltele necesare: exerciții, teorie (tutoriale video și text), teste de evaluare, jocuri, statistici, urmărirea progresului. Toate direct de pe telefonul mobil.

website: http://www.altaintrebare.org

Mai mult
Ana Ungureanu
Școala Valea Lupului, Iași
Pagina
din 10