Fundația Orange

Concurs


 

Perioada de înscriere a materialelor în concurs s-a încheiat pe 24 aprilie 2017. Toate materialele primite care au fost validate științific au fost publicate pe platformă.

În total, au fost acceptate 114 înscrieri în concurs. Acestea acoperă o gamă largă de materii pornind de la Matematică, Limbi străine și TIC, cele mai des abordate subiecte, și ajungând până la Limba Română, Istorie, Geografie, Biologie, Fizică, Chimie și Educație civică.

Materialele acceptate se află acum în etapa de jurizare.

Câștigătorii celor 10 premii Digitaliada vor fi anunțați în luna iunie.

Reamintim că premiul de popularitate se acordă în funcție de votul publicului. Toți cei interesați pot vota materialul preferat prin acordarea unui punctaj de la 1 la 5 steluțe pe platforma Digitaliada, pana la data de 31 mai 2017.

În cazul în care vor fi mai multe materiale care vor primi același număr de steluțe pe platforma Digitaliada, acestea vor fi departajate prin numărul de aprecieri, distribuiri și comentarii (like, share and comment) înregistrate pe pagina de Facebook a Digitaliada.

Votează materialele educative preferate înscrise în concursul Digitaliada și dă o șansă educației digitale!

*** 

Concursul #Digitaliada este derulat de către Fundația Orange pentru a încuraja dezvoltarea și promovarea materialelor educaționale digitale.

În cadrul acestui concurs vor fi premiate cele mai inovative materiale educaționale digitale ce pot fi utilizate în mod liber și gratuit în lucrul cu elevii la clasă. 

Participarea la concurs este condiționată de completarea formularului dedicat și de încărcarea pe platformă a unor materiale originale. Pot fi depuse aplicații software, conținut digital de tip video/imagine și planuri de lecție. Fiecare participare la concurs presupune în mod obligatoriu încărcarea pe platformă a cel puțin un material dintre cele indicate.

Persoanele sub 18 ani nu pot înscrie materiale și nu pot participa la concurs. 

 

Pentru mai multe informații despre condițiile de participare și modul de desfășurare a concursului vă rugăm să consultați regulamentul de concurs.


Consultă regulamentul de concursInterjecția

ROMÂNĂ, VII

Acest plan de lecție propune aprofundarea cunoștințelor legate de interjecție ca parte de vorbire prin transferul acestora în realitatea ce ne înconjoară. De cele mai multe ori, elevii consideră elementele de gramatica ca fiind lipsite de importanță și cu o utilitate greu de regăsit dincolo de băncile școlii. Pentru a ne apropia de ceea ce îi reprezintă ca pasiuni muzicale, am ales o melodie recentă în care sunt utilizate interjecții.

Mai mult
Sandor Veronica
Școala Școala Gimnazială Teleki Domokos Gornești, Mureș

Utilizarea metodologiei CLIL in ora de limba engleza - Literatura

LIMBI STRĂINE, VIII

O lectie de limba engleza, de sistematizare a cunostintelor prin interactiune cu text literar.

Mai mult
Ana-Alina Ichim
Școala Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Tg. Neamț, Neamț

"La maison de Fabien" (Casa lui Fabien)

LIMBI STRĂINE, VII, VIII

Descriere detaliată a casei, a încăperilor locuinței și a diverselor obiecte din casă. Utilă pentru fixarea adjectivului calificativ, a adjectivului de culoare, a situării obiectelor în spațiu, a exprimării materialelor din care sunt confecționate obiectele, etc. La clasă, profesorul poate decide doar vizualizarea, folosind imaginile pentru propriile explicații sau pentru cele ale elevilor

Mai mult
Elena Buric
Școala Colegiul Dobrogean , Tulcea

"La maison. Les pièces de la maison" Vocabularul locuinței. Limba franceză

LIMBI STRĂINE, V, VI

Aplicație utilă pentru învățarea vocabularului locuinței, a încăperilor casei. Ideală pentru predare, dar și pentru învățare independentă. Pe lângă elementele lexicale specifice locuinței, se oferă și modele minimale de descriere și de situare a obiectelor în spațiu. Fișierele audio facilitează asocierea text-pronunție. Imaginile, oferite de aplicația Focusky, pot constitui, la clasă, un suport pentru alte descrieri, comentarii, întrebări, etc.

Mai mult
Elena Buric
Școala Colegiul Dobrogean , Tulcea

Fracții zecimale - Ecuații și probleme care se rezolvă cu ajutorul ecuațiilor

MATEMATICĂ, V

Materialul cuprinde două activități diferențiate, de fixare a cunoștințelor dobândite la lecția " Ecuații și probleme care se rezolvă cu ajutorul ecuațiilor".

Mai mult
Simina Florea
Școala Gimnaziala Alămor, Sibiu

Lozul castigator

MATEMATICĂ, VII

Aceasta activiatea propune recapitularea ariilor partrulaterelor particulare intr-un mod dinamic si diferentiat.
Activitatea poate fi folosita in special in perioade in care elevii manifesta o clara lipsa de concentare (de exemplu samptamana premergatoare unei vacante).

Mai mult
Florea Cristian
Sibiu