Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2022-2023


București, județul București

Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” București

Școala noastră e o școală incluzivă, elevii cu CES găsindu-și un mediu optim de dezvoltare socială și academică, cu precădere in clasele alternativei educaționale.

Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” București

Despre școală:

Despre școală: Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” este în partea sudică a municipiului București, în cartierul Berceni, Sector 4 și anul acesta împlinește 46 de ani de existență. Școala noastră e o școală incluzivă, elevii cu CES găsindu-și un mediu optim de dezvoltare socială și academică, cu precădere in clasele alternativei educaționale.

De anul acesta suntem parte a programului național Școala Încrederii, un program transformațional al organizațiilor școlare, la nivel de mindset, metode de predare și angrenare a copiilor în întreg procesul didactic. Pentru noi e o portiță de renaștere și updatare, asta pentru că în ultimii ani, conducerea a fost des înlocuită cu profesori din exteriorul școlii.

Despre oraș:

București este capitala României. Este cel mai populat oraș și cel mai important centru industrial și comercial al țării. Populația stabilă de 1.883.425 de locuitori (2011) face ca Bucureștiul să fie printre marile orașe din Uniunea Europeană.

Conform unor estimări ce iau în considerare persoanele fără domiciliu în oraș, sau în tranzit, Bucureștiul adună zilnic peste trei milioane de oameni. La acestea se adaugă faptul că localitățile din preajma orașului, care fac parte din Zona Metropolitană, însumează o populație de aproximativ 430.000 de locuitori.

Prima mențiune a localității apare în 1459, în timpul celei de-a doua domnii a lui Vlad Țepeș. În 1862 devine capitala Principatelor Unite. De atunci a suferit schimbări continue, devenind centrul scenei artistice, culturale și mass-media românești.

Arhitectura elegantă și atmosfera sa urbană i-au adus în Belle Époque supranumele de „Micul Paris”. Deși clădirile și cartierele din centrul istoric au fost deteriorate sau distruse de război, cutremure, multe au supraviețuit.

Despre Digitaliada:

Tehnologia și resursele educaționale digitale vin în completarea interacțiunii directe dintre profesor și elevi, nereprezentând doar un instrument de livrare de conținut, ci o resursă care sprijină și facilitează dezvoltarea de noi competențe și abilități.

Profesorii școlii noastre sunt convinși că utilizarea noilor tehnologii este calea directă pentru a face școala mai atractivă pentru elevi, mai adaptată nevoilor și stilurilor lor de viață, mai eficientă în dezvoltarea competențelor.

Strategia privind digitalizarea educației din România, 2021-2027, susținută de România Educată și de PNRR, urmărește alfabetizarea digitală a 90% din populație până în anul 2027, ceea ce ne obligă în calitate de profesori să susținem educația digitală în sălile de clasă, prin integrarea tehnologiei și a platformele de creare de conținut educațional de calitate.

Contact:https://scoala36.ro