Fundația Orange

Crimă în lumea matematicii !!

Concurs

Stroia Tiberiu

Trimis la 31.05.2023

Matematică
MATEMATICĂ, VII, VIII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Cum ar fi să aflați că descoperirea numerelor iraționale l-a făcut pe Pitagora să-și omoare discipolul favorit? Introducerea noțiunii de numere iraționale cu ajutorul unei povești din Grecia Antică.


Conținut video


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia


În acest material video introducem noțiunea de număr irațional plecând de la descoperirea acestora de către Hipasus, discipolul lui Pitagora. Tot aici explicăm modul în care grecii foloseau geometria pentru a determina anumite lungimi ale laturilor triunghiurilor dreptunghice.

Deoarece nu am reușit să încarc clipul video pentru concurs, probabil dimensiunile sunt prea mari, vă rog să-l accesați cu următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=saBJSRZvBwI

Canalul de Youtube Casa Stiintei este un proiect al Asociatiei Casa Stiintei, care are drept scop popularizarea stiintei în rândul elevilor. Asociația desfășoară și alte activități care pot fi urmărite pe site-ul www.casastiintei.ro

Va multumesc pentru interesul pe care îl acordați educației tinerei generații!


Stroia Tiberiu

Deva, Hunedoara

Trimis la 31.05.2023 - 15:23


Materiale similare

Radicalul - operații

Matematică
MATEMATICĂ, VII

Radicalul se studiază, mai întâi, în școala gimnazială și este finalizat în liceu, adică în clasa a X a. În acest material accentul cade pe câteva proprietăți ale radicalilor care ne permit să facem operații cu aceștia.

Eratostene, grecul care măsurând o umbră a reușit să calculeze dimensiunea Pământului

Matematică
MATEMATICĂ, VII, VIII

Un băț, o umbră și puțină geometrie i-au fost suficiente grecului Eratostene să calculeze circumferința Pământului. Un model simplu, de a pune în valoare aplicațiile practice ale geometriei.