Fundația Orange

Testimoniale


Director Veronica Oneț, Școala Gimnazială Recea

Director Veronica Oneț, Școala Gimnazială Recea

FOTO: Director Veronica Oneț


Dezvoltarea continuă a informaticii impune o pregătire diversificată a elevilor în acest domeniu. „Ca profesori, trebuie să vedem dincolo de momentul în care avem elevii în bănci. Trebuie să avem mereu în minte viitorul acestor copii”, afirmă doamna director. 

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Director Veronica Oneț: Consider că educația digitală se împletește perfect cu predarea clasică a unei ore. Elevii sunt foarte receptivi la tot ceea ce înseamnă „digital”. Orele sunt mai eficiente, deoarece prin intermendiul jocurilor ajungem să atingem toate obiectivele propuse, iar elevii își însușesc cunoștințele predate. Deși sunt profesor de limba română, putem folosi aplicațiile de testare pentru orele de gramatică și chiar de literatură.

Digitaliada: De ce a fost/este relevant pentru dvs. să participați la Digitaliada?

Director Veronica Oneț: Participarea la Digitaliada este foarte importantă pentru mine. În primul rând, ca profesor de limba română pot folosi la clasă aceste aplicații noi, digitale, atât de atractive pentru elevi și atât de utile pentru formarea mea. În al doilea rând, ca director, consider că este important pentru promovarea imaginii școlii noastre.

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați menționa?

Director Veronica Oneț: Elemente-cheie din activitatea mea ca profesor și director: profesionalism, receptivitate, deschidere la nou, dorință de cunoaștere și chiar îmi doresc să dețin cât mai multe cunoștințe legate de digitalizarea procesului de învățământ.