Fundația Orange

Media


Oficialități locale din județul Satu-Mare despre Digitaliada

Oficialități locale din județul Satu-Mare despre Digitaliada

Școala Profesională „George Coșbuc" din Medieșu Aurit este prima școală din județul Satu-Mare care este parte din programul Digitaliada.

"Mai mulți părinți au început să-mi spună că, deja, copiii lor vin mai fericiți la școală, vin cu chef de a învăța, pentru că e ceva nou pentru ei”, spune Marian Torok, viceprimarul cu atribuții de primar al comunei Medieșu Aurit.

Invitată la un eveniment de prezentare a programului Digitaliada în școala din Medieșu Aurit, Ioana Bran, fost ministru al Tineretului și Sportului, a declarat că "faptul că au la îndemână această tehnologie îi ajută enorm pe copii"

Digitaliada: Care este opinia dvs. cu privire la implementarea proiectului Digitaliada în școala din Medieșu Aurit?

Viceprimar Marian Torok: Acest proiect este un lucru imens pentru comuna noastră, ne bucurăm că elevii au acces la asemenea dispozitive, că vin la școală cu o mai mare plăcere, pot să spun, deoarece lucrurile pe care le învață pe tablete sunt lucruri utile. Eu sunt foarte fericit pentru că suntem o comună-pilot în județul Satu Mare, suntem prima școală din județ în proiect. Mă bucură nespus de mult, mă bucur pentru copiii de la noi, mă bucur pentru părinți. Discutând cu mai mulți părinți, aceștia au început să-mi spună că, deja, copiii lor vin mai fericiți la școală, vin cu chef de a învăța, pentru că e ceva nou pentru ei. Este un alt mod, un mod nou de învățare și mergem și noi conform trendului. Trendul îl reprezintă tableta, tehnologia, automatizarea și atunci, încet-încet, așa trebuie să îi formăm și pe copiii noștri.   

Digitaliada: Care este impactul proiectului Digitaliada în comunitate?

Ioana Bran, fost ministru al Tineretului și Sportului, deputat de Satu-Mare: Categoric acest program aduce plus-valoare comunității, copiilor, părinților. Consider că trebuie să fim în pas cu tehnologia, iar în ziua de astăzi informațiile circulă într-un ritm chiar real, am putea spune, și acești copii trebuie să știe cum să lucreze cu aceste instrumente pe care le au la îndemână. 

Digitaliada: Care sunt cele mai importante efecte ale învățării digitale?

Ioana Bran, fost ministru al Tineretului și Sportului, deputat de Satu-Mare: Există beneficii pe mai multe paliere, aș putea să spun. Faptul că au la îndemână această tehnologie îi ajută enorm, dar și faptul că pot să învețe aceeași materie sub o altă formă. Așa că totul devine mai interesant, mai atractiv și orice tânăr este atras de acest lucru. Și pentru profesori este o provocare nouă. Fiecare profesor ajunge, prin acest proiect, să își depășească limitele. 

Digitaliada: Care este părerea dvs. despre învățarea cu ajutorul tehnologiei?

Adrian Micle, consilier municipal Satu Mare: Acest proiect îi pregătește pe copii pentru viitor. Îi aduce și pe elevii din Medieșu Aurit mai aproape de un sistem urban. Astfel, au șanse egale în a porni la etapele de învățământ superior cu aceleași cunoștințe.  

Digitaliada: Care considerați că este beneficiul major adus comunității de proiect?

Adrian Micle, consilier municipal Satu Mare: Plusul major este reprezentat de modul cum percep copiii actul educativ. Consider că elevii vor fi tot mai apropiați de școală și vor învăța cu mai mult drag pentru că actul educațional a devenit mai interactiv.