Fundația Orange

Ridicarea la putere - Plan de lecție pentru joc digital Alte resurse

Digitaliada


Matematică
MATEMATICĂ, V

Echipa Digitaliada vă propune un plan de lecție pentru clasa a V-a pentru învățarea ridicării la putere prin jocul digital King of Math.Plan de lecție


Documente


Prin aplicarea acestui plan de lecție, elevii de clasa a V-a vor putea învăța o nouă operație: ridicarea la putere a unui număr natural cu exponent număr natural.

Ora va debuta cu o poveste care îi va introduce pe elevi în atmosfera lecției de matematică și în conținutul lecției noi. Povestea este urmată de o discuție pe marginea celor descoperite. Se generalizează regula de ridicare la putere și se scrie la tablă și pe caiete. Urmează câteva exemple în care se utilizează puteri de numere naturale.

Fixarea cunoștințelor se va face prin rezolvarea unei fișe de lucru, utilizând jocul de pe tabletă King of Math, și cu un joc de cărți.

Se recomandă ca profesorul să fie familiarizat cu jocul King of Math și să pregătescă înainte de a începe lecția materialele necesare. Elevii vor sta în bănci, câte doi.

Jocul este în limba engleză și este disponibil pentru tableta (Android) contra-cost la adresa https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oddrobo.kom.

Jocul este oferit gratuit școlilor participante în cadrul proiectului – pilot Digitaliada ce se desfășoară la nivel național în anul școlar 2016 / 2017.Digitaliada

București


0 comentarii

Trimite comentariu

Toate câmpurile cu steluță * sunt obligatorii.Anulează răspunsul

Avertisment: Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord cu Termenii și condițiile de utilizare a site-ului.