Fundația Orange

Unghi Exterior - Plan de lecție pentru joc digital Alte resurse

Digitaliada


Matematică
MATEMATICĂ, VI

Echipa Digitaliada vă propune un plan de lecție pentru clasa a VI-a pentru învățarea noțiunilor despre unghiul exterior prin jocul Angles.Proiecte didactice


Documente


În această lecție, elevii vor exersa calculul măsurilor de unghiuri ale unui triunghi, folosirea teoremei unghiului exterior al unui triunghi, proprietățile triunghiului isoscel, echilateral, dreptunghic referitoare la unghiuri. Ora va debuta cu o activitate de recapitulare a noțiunilor învățate.

Utilizând jocul Angles, elevii vor exersa aplicarea noțiunilor învățate. Exercițiile din joc sunt structurate la început ca aplicații directe ale teoremelor, apoi gradul de dificultate crește.

Elevii vor lucra individual, fiecare cu tableta lui.

Jocul este în limba engleză și este disponibil pentru tableta (Android) gratuit la adresa https://play.google.com/store/apps/details?id=jp.co.gakkonet.quizqaangles.

Jocul este oferit gratuit școlilor participante în cadrul proiectului – pilot Digitaliada ce se desfășoară la nivel național în anul școlar 2016 / 2017.


Digitaliada

Romania, București


0 comentarii

Trimite comentariu

Toate câmpurile cu steluță * sunt obligatorii.Anulează răspunsul

Avertisment: Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord cu Termenii și condițiile de utilizare a site-ului.