Fundația Orange

Concurs


 

Perioada de înscriere a materialelor în concurs s-a încheiat pe 24 aprilie 2017. Toate materialele primite care au fost validate științific au fost publicate pe platformă.

În total, au fost acceptate 114 înscrieri în concurs. Acestea acoperă o gamă largă de materii pornind de la Matematică, Limbi străine și TIC, cele mai des abordate subiecte, și ajungând până la Limba Română, Istorie, Geografie, Biologie, Fizică, Chimie și Educație civică.

Materialele acceptate se află acum în etapa de jurizare.

Câștigătorii celor 10 premii Digitaliada vor fi anunțați în luna iunie.

Reamintim că premiul de popularitate se acordă în funcție de votul publicului. Toți cei interesați pot vota materialul preferat prin acordarea unui punctaj de la 1 la 5 steluțe pe platforma Digitaliada, pana la data de 31 mai 2017.

În cazul în care vor fi mai multe materiale care vor primi același număr de steluțe pe platforma Digitaliada, acestea vor fi departajate prin numărul de aprecieri, distribuiri și comentarii (like, share and comment) înregistrate pe pagina de Facebook a Digitaliada.

Votează materialele educative preferate înscrise în concursul Digitaliada și dă o șansă educației digitale!

*** 

Concursul #Digitaliada este derulat de către Fundația Orange pentru a încuraja dezvoltarea și promovarea materialelor educaționale digitale.

În cadrul acestui concurs vor fi premiate cele mai inovative materiale educaționale digitale ce pot fi utilizate în mod liber și gratuit în lucrul cu elevii la clasă. 

Participarea la concurs este condiționată de completarea formularului dedicat și de încărcarea pe platformă a unor materiale originale. Pot fi depuse aplicații software, conținut digital de tip video/imagine și planuri de lecție. Fiecare participare la concurs presupune în mod obligatoriu încărcarea pe platformă a cel puțin un material dintre cele indicate.

Persoanele sub 18 ani nu pot înscrie materiale și nu pot participa la concurs. 

 

Pentru mai multe informații despre condițiile de participare și modul de desfășurare a concursului vă rugăm să consultați regulamentul de concurs.


Consultă regulamentul de concursVideoclip educațional- ,,INIMA DE PICĂ''

ISTORIE, VIII

,,INIMA DE PICĂ'' este un videoclip educațional realizat in incinta Fortului 13 - Jilava, locul în care au fost tranzitați spre alte închisori și lagăre de muncă sau au fost depuși pentru proces și anchete cei mai mulți deținuți politici din perioada 1948-1964. Videoclipul poate fi utilizat la clasa a VIII-a, în predarea lecției ,,Perioada stalinistă. Regimul lui Gheorghe Gheorghiu- Dej'' (,,Represiune și rezistență.'')

Mai mult
STAN CORNELIA
Școala Școala Gimnazială. ,,Șerban Cioculescu'' Găești, Dâmbovița

INSERAREA ȘI FORMATAREA IMAGINILOR - Microsoft Office Word

INFORMATICĂ ŞI TIC, V, VI, VII, VIII

Lecția propusă se adresează elevilor de gimnaziu, care pot cu ușurință învăța modalitățile de inserare și formatare a imaginilor într-un document Microsoft Office Word. Datorită utilizării aplicației Office Mix, activitatea se dorește a fi un nou model de predare-învățare prin utilizarea chestionarelor online, a tutorialelor video încorporate, a diferitelor pagini web de specialitate și prin ușurința obținerii feedback-ului în timp real. Astfel, aplicația propusă aflată pe Internet la adresa - https://mix.office.com/watch/5at5qmui22h6 conduce la o lecție creativă, interactivă, dinamică.

Mai mult
Tănăsescu Gabriela-Violeta
Școala Liceul Teoretic , Constanța

Les pronoms compléments. Module d'apprentissage

LIMBI STRĂINE, VII, VIII

Aplicația "Les pronoms compléments. Module d'apprentissage", creată pe platforma https://h5p.org, reprezintă un suport digital interactiv ideal atât pentru profesorii de franceză la clasă, cât și pentru elevi, ca activitate independentă ( de fixare, de exersare, etc.). Poate fi folosită, de asemenea, pe o platformă de învățare la distanță.
Modulul prezintă forma și locul pronumelor complemente, oferă exemple scrise și audio, propune exerciții interactive diverse.
Aspect reprezentativ al gramaticii limbii franceze

Mai mult
Elena Buric
Școala Colegiul Dobrogean , Tulcea

TEOREMA LUI PITAGORA

MATEMATICĂ, VII

Soft educational destinat elevilor claselor a VII-a, ce poate contribui la învatarea, fixarea si evaluarea cunostintelor prevazute de programa scolară, cu privire la teorema lui Pitagora.

Mai mult
ROMEO
Școala SCOALA GIMNAZIALA NR.1 POGANA, Vaslui

(Premiu populariate) Materii prime si materiale din lut-ceramica

ALTA DISCIPLINĂ, VI

Material didactic in format Power Point, aplicabil pentru elevii de gimnaziu (clasa a VI a) in cadrul lectiei de achizitie de cunostinte

Mai mult
Adina
Constanța

Tutorial GlogsterEDU - instrument educational pentru a realiza postere multimedia interactive

ISTORIE, INFORMATICĂ ŞI TIC, LIMBI STRĂINE, ALTA DISCIPLINĂ, V, VI, VII, VIII

Cu GlogsterEDU realizati postere multimedia interactive exprimandu-va cu usurinta ideile combinand imagini, grafice, texte, fisiere audio si video pe un tablou digital online http://dumacornellucian.edu.glogster.com/glogs/ .

Mai mult
Duma Cornel-Lucian
Școala Scoala Gimnaziala Speciala Caransebes , Caraș-Severin