Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2017-2018


Mircea-Vodă, județul Brăila

Școala Gimnazială Mircea-Vodă

Educația digitală reprezintă un mod de a stimula procesul de învățare, de îmbunătățire a rezultatelor școlare, a comunicării, utilizând tehnologia îmbinată cu metodele clasice de învățare, consideră cadrele didactice de la Școala Mircea Vodă.

Școala Gimnazială Mircea-Vodă

Despre localitate

Situată la aproximativ 55 km de municipiul Constanța, localitatea Mircea Vodă se află în Podișul Dobrogei de Sud. În comunitate trăiesc 4.886 de locuitori la ultimul recensământ, în ușoară creștere față de recensământul din 2002, față de cel din 2011.

Despre școală

Conducerea școlii crede că utilizarea multimedia ca mijloc didactic reprezintă succesul în educație. Prin cursurile de formare urmate de-a lungul carierei didactice, profesorii de specialitate au dobândit competențe și capacități care le permit folosirea materialelor didactice digitale la ore. Astăzi, cei 84 de elevi de gimnaziu beneficiază, prin proiectul Digitaliada, de 20 tablete complet echipate, un laptop, videoproiector și ecran de proiecție.

Profesorii de mate și T.I.C.

„Educația digitală reprezintă un mod de a stimula procesul de învățare, de îmbunătățire a rezultatelor școlare, a comunicării, utilizând tehnologia îmbinată cu metodele clasice de învățare, dar și o cale de a ține pasul cu evoluția tehnologică, cu tinerii din ziua de azi, care învață mai ușor folosind tehnologia și care își doresc un alt mod de predare decât cel clasic.”, Florin Ciortan, director și profesor matematică. Este licențiat în matematică-informatică, la Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, iar din 2011 deține un master în Matematică didactică. Este redactor la revista de matematică „MATHGAL” și la cea școlară „Mirceanul”. Se descrie ca fiind o persoană ambițioasă, corectă și perseverentă. Consideră că folosirea metodelor digitale îi conectează pe elevi mai mult la matematica aplicată și le dezvoltă creativitatea.  

„Proiectul Digitaliada constituie o mare oportunitate pentru școala noastră, asigurând egalitatea de șanse pentru toți elevii, contribuind la formarea și dezvoltarea competențelor digitale necesare elevilor de gimnaziu din mediul rural pentru dezvoltarea personală.”, Aura Nedelcu, profesor TIC. Cu o vechime în învățământ de 18 ani, din 2012, predă fizică, chimie și TIC. Este licențiată în Fizică-Chimie la Universitatea „Dunărea de Jos” Galați și are o specializare în informatică la Universitatea Tehnică de Construcții București și gradele didactice I și II.

Date de contact:

Școala Gimnazială Mircea-Vodă, județul Brăila
Adresă website: www.mirceavodabraila.ro
E-mail: scoala.mvbr[at]yahoo.com
Telefon: +40239662080        
Director: Florin Florian Ciortan

***

Școala Gimnazială Mircea-Vodă, județul Brăila, este una din cele 20 școli selectate în ediția a II-a Digitaliada.